تهیه سیب زمینی تنوری با سس خامه ای-آموزش آشپزی

تهیه سیب زمینی تنوری با سس خامه ای-آموزش آشپزی

تهیه سیب زمینی تنوری با سس خامه ای-آموزش آشپزی

تهیه سیب زمینی تنوری با سس خامه ای-آموزش آشپزی

مواد لازم
۴ عدد سیب زمینی
۴۵۰ گرم بیکن
برای سس کره
۴ قاشق غذاخوری کره آب شده
۱ قاشق غذاخوری سیر رنده شده
۱ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
برای سس خامه ای
۱ پیمانه شیر
۲۵۰ گرم پنیر خامه ای
½ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱ پیمانه پیاز کوهی (خرد شده)
مشخصات
برای ۴ نفر
فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
دو عدد سیخ چوبی را روی سطح صاف قرار دهید.سیب زمینی های شسته شده را در میان آن ها بذارید. با استفاده از چاقوی تیز، آن را با ضخامت های نیم سانتی متری برش دهید. مراقب باشید که حلقه های سیب زمینی از هم جدا نشوند.
سپس سیبزمینی را به مدت ۵ دقیقه در مایکروفر قرار دهید.
کره آب شده، سیر و جعفری خرد شده را با یکدیگر مخلوط کنید. آن ها را با قلم مو روی سیب زمینی ها بمالید.
نمک و فلفل سیاه بپاشید. سپس در بین هر ورقه، یک لایه بیکن یا ژامبون قرار دهید.
سیب زمینی ها را به مدت ۳۰ دقیقه درون فر بگذارید تا طلایی شوند.
در یک شیرجوش کوچک، شیر، پنیر خامه ای، نمک و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. پیازکوهی را افزوده و هم بزنید.
در آخر، سس خامه ای را روی سیب زمینی ها ریخته و سرو کنید.

خواص و مضرات سیب زمینی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیب زمینی گیاه بومی آمریکای جنوبی است و هنوز هم بصورت وحشی در شیلی و آرژانتین می روید.

در قرن شانزدهم بوسیله اسپانیولی ها به اروپا برده شد و اکنون در اروپا و آمریکا از نظر مصرف اولین سبزی است .

سیب زمینی درتمام طول سال وجود دارد .

سیب زمینی بدلیل داشتن مقدر ویتامین C ضد بیماری اسکوربیت است و کشورهائیکه از این گیاه استفاده می کردند هیچگاه مردم آنجا به این بیماری دچار نمی شدند .

ساقه هوایی سیب زمینی دارای بریدگیهایی مرکب از ۷ تا ۱۲ برگچه اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچه هایی کوچکتر وجود دارد .

انواع مختلف سیب زمینی بر حسب رنگ گل و پوست غده های زیر زمینی آن تقسیم بندی می شود .

در روی پوست سیب زمینی سوراخهای کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه ها ست که منشاء گیاه تازه است .
ترکیبات شیمیایی:

سیب زمینی دارای اسیدهای آلی مانند اسید سولانئیک ، اسید نپتوتانیک و ساید فولیک می باشد .

در صد گرم سیب زمنی خام مواد زیر موجود است :

آب ۷۵ گرم

انرژی ۶۰ کالری

پروتئین ۱/۸ گرم

چربی ۰/۱ گرم

مواد نشاسته ای ۱۸ گرم

سلولز ۱/۵ میلی گرم

کلسیم ۶ میلی گرم

فسفر ۵۰ میلی گرم

پتاسیم ۵۰۰ میلی گرم

آهن ۰/۶ میلی گرم

سدیم ۴ میلی گرم

ویتامین آ ۱۰ واحد

ویتامین ب ۱ ۰/۱ میلی گرم

ویتامین ب ۲ ۰/۳۵ میلی گرم

ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم

ویتامین ث ۱۵ میلی گرم

سیب زمینی نارس و همچنین برگ ، گل و میوه سیب زمینی دارای کمی آلکالوئید سمی بنام سولانین است

بنابراین باید از مصرف سیب زمینی نارس و ینز برگ و گل و میوه سیب زمینی خورددی کرد .
خواص داروئی:

۱) برگ و میوه سیب زمینی بعلت داتشم سولانین مخدر و آرام بخش است ولی بعلت سمی نبودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد و باید فقط بعنوان پماد و استعمال خارجی استفاده شود .

۲)سیب زمینی بعلت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بکار می رود .

۳) برای تسکین سوختگی ها ، سیب زمینی خام را رنده کرده وبه عنوان پماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آنرا عوض کنید و ضماد تازه روی آن قرار دهید .

۴)سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می باشد بنابراین ضد سرطان وضد ویروس است مخصوصا سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی تر است .

۵)پوست سیب زمینی ماننده پوست میوه ها وسبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدان است بنبراین از پیر شدن سلولها و نیز از بوجود آمدن سلولهای سرطانی جلوگیری می کند .

۶)سیب زمینی بهترین دارو برای آنهایی است که بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص بایدس یب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز وس رخ شده برعکس سیب زمینی با بخار پخته شده تولید اسید در بدن می کند .

۷)سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است . برای این منظور سیب زمینی را طبقه طبقه کرده و در سوپ بیاندازید و بگذارید تقریبا نیم پز شده و سپس آنرابخورید .

۸)سیب زمینی بعلت درا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد نیز می باشد .

۹)سیب زمینی بدن را جوان می کند .

۱۰)سیب زمینی داروی بیماریهای قلب نیز می باشد .

۱۱)سیب زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می باشد . برای این منظور سیب زمنی راب طور باریک بریده و بصورت شیاف دارورید و روی آن کمی روغن ویتامین E و یا وازلین مالیده و پس از قضای حاجت بداخل معقد بگذارید . این عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر برطرف می شود .

۱۲)برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آنرا میل کنید . اسهال سریع متوقف می شود .

طرز استفاده:

برای استفاده از سیب زمینی اگر آنرا تکه می کنید باید فورا از آن استفاده کیند زیرا خیلی زود اکسیده می شود و خواص خود را از دست می دهد .

سیب زمینی را همیشه باید با بخار و یا در فر بپزید و یا خام آنرا میل کنید زیرا خواص آن به شدت نخورده باقی می ماند .

سیب زمینی سرخ شده غیر از اینکه خاصیتی ندارد بلکه برای بدن مضر هم است زیرا سرخ کردن سیب زمینی با روغن آنرا ثقیل الهضم می سازد و باعث بیماریهای مختلفه می شود .

مضرات :

سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به قند هستند مضر است زیرا بعلت داتشن نشاسته قند خون را بالا می برد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی استفاده کنند باید آنرا تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند ویا از مصرف آن خورددی کنند