طرز تهیه نرگسی لوبیا سبز-آموزش آشپزی

طرز تهیه نرگسی لوبیا سبز-آموزش آشپزی

طرز تهیه نرگسی لوبیا سبز-آموزش آشپزی

طرز تهیه نرگسی لوبیا سبز-آموزش آشپزی

مواد لازم
لوبياي سبز / ۱ كيلو
پياز متوسط / ۳ تا ۴ عدد
روغن / ۱ پيمانه سرخالي
تخم مرغ / ۶ عدد
نمك و فلفل / به ميزان لازم
جوش شيرين / ۲ قاشق مرباخوري

مشخصات
برای ۴ نفر

آموزش آشپزی-طرز تهیه نرگسی لوبیا سبز-آموزش آشپزی-لوبيا را نازك خلال ميكنيم، ظرفي را آب كرده ، مي گذاريم جوش بيايد، لوبيا را در آب جوش مي ريزيم، جوش شيرين را اضافه كرده ميگذاريم لوبيا سبز بپزد ( به حدي كه له شود ) يك قاشق نمك به آن مي زنيم ، بعد از دو سه جوش لوبيا را در صافي مي ريزيم تا آب آن برود.

پياز را خلال كرده با روغن سرخ ميكنيم تا كمي طلايي گردد ، لوبيا و پياز سرخ شده را در ظرف نسوز مناسب مي ريزيم و روي حرارت مي گذاريم و هم ميزنيم تا آب لوبيا كاملاً كشيده شود ، بعد لوبيا را در ظرف با پشت قاشق صاف ميكنيم و تخم مرغها را منظم روي آن مي شكنيم كمي نمك و فلفل به تخم مرغها ميزنيم و روي حرارت ملايم مي گذاريم و در آن را مي بنديم ( كافي است كه فقط سفيده تخم مرغ بسته شود ولي زرده ها سفت نگردد ) – نرگسي لوبيا آماده ميل كردن است.

خواص لوبیا سبز

نوع و فراوانی میوه ها و سبزیجات در فصل بهار و تابستان در ایران بسیار زیاد است. هرکدام از این محصولات علاوه بر خوشمزگی، خواص بسیاری دارند. یکی از این سبزیجات پرخاصیت و خوشمزه که در غذاهای اصیل ایرانی نیز از آن استفاده می شود لوبیا سبز است.لوبیا سبز

لوبیا سبز شامل مواد معدنی و املاح زیر است

یک فنجان لوبیا سبز (حدود ۱۰۰ گرم) شامل ۳۱ کالری، ۷ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۳ گرم قند، ۲ گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، ۱۰ درصد اسیدفولیک و ۶ درصد آهن می باشد.

تاثیر مثبت لوبیا سبز در پیشگیری و درمان بیماری ها
پیشگیری و درمان بیماری با لوبیا سبز
کارشناسان تغذیه برای بیماران قلبی که گرفتگی شریان دارند و نیز برای دیابتی ها که هر غذایی را نمی توانند استفاده کنند و در واقع ممنوعیت غذایی دارند، مصرف لوبیا سبز را توصیه می کنند زیرا لوبیا سبز به دلیل اینکه حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم است، نقش موثری در تقویت سیستم قلبی – عروقی دارد و نیز منیزیم و پتاسیم موجود در لوبیا سبز به کاهش

فشار خون کمک می کند.

لوبیا سبز به دلیل دارابودن ویتامین C و بتکا کاروتن و فولات از تخریب DNA و تغییر سلول های روده و در نهایت سرطان روده جلوگیری می کند.
ویتامین های C و بتا کاروتن علاوه بر خاصیت ضدسرطانی هردو خاصیت ضدالتهابی دارند و برای بیمارانی که دچار آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز هستند، بسیار مفید است.

لوبیا سبز به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرنی نیز بسیار موثر است.

نقش مثبت لوبیا سبز در بارداری

لوبیاسبز در بارداری

لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. نکته قابل توجه در مورد لوبیا سبز این است که مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.
در خانم های سنین باروری مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیا سبز و … منجر به افزایش باروری آن ها می شود. همچنین خانم های حامله باید مقادیر کافی اسیدفولیک استفاده کنند تا نوزاد آن ها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود.
لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است.

همچنین بخوانید : طرز تهیه سالاد لوبیا سبز با سس نعنا
همچنین لوبیا سبز به دلیل اینکه کم کالری و فاقد چربی است، در رژیم غذایی لاغری بسیار استفاده می شود.
لوبیا سبز شامل مقادیر زیادی کلروفیل است که این ماده اثر سرطان زایی موادی که پس از کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شوند را خنثی می کند. در نتیجه توصیه می شود که گوشت کباب شده با لوبیا سبز مصرف شود.

لوبیا سبز و درمان افسردگی

مصرف مقادیر کافی اسیدفولیک همچنین منجر به کاهش ابتلا به افسردگی می شد. مصرف اسیدفولیک مانع از تجمع ترکیبی تحت عنوان هموسیستئین می شود. تجمع هموسیستئین در بدن مانع از رسیدن خون و مواد غذایی به مغز می شود. همچنین تجمع هموسیستئین در بدن منجر به اختلال در تولید هورمون های سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین می شود. این هورمون ها در تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها نقش کلیدی ایفا می کنند.

کمبود ویتامین K منجر به افزایش شکستگی های استخوانی می شود

مصرف کافی ویتامین K منجر به افزایش استحکام استخوان ها شده و جذب کلسیم را افزایش می دهد و دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد. ۱۰۰ گرم لوبیا سبز حاوی ۱۴/۴ میکرو گرم ویتامین K (تقریباً ۲۰ درصد نیاز روزانه) و ۴ درصد کلسیم می باشد. نکته مهم و قابل توجه این است که مصرف ویتامین ها و مواد معدنی در قالب میوه و سبزیجات است که اثر بخشی کافی دارد و مصرف ویتامین ها و مواد معدنی به تنهایی اثرات مورد انتظار را بر روی سلامتی نخواهد داشت.

در صورتی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنید از مصرف بیش از اندازه غذاهایی که حاوی ویتامین K هستند مانند لوبیا سبز خودداری کنید.

لوبیا سبز به صورت تازه، یخ زده و کنسرو شده در دسترس می باشد. در موارد کنسرو شده باید قبل از مصرف محتویات آن کاملاً شسته شود تا نمک آن کاهش یابد. لوبیا سبز تازه باید رنگ سبز روشن داشته باشد و می توان برای حفظ تازگی لوبیا سبز را داخل کیسه های پلاستیکی در فریزر نگه داری نمود. لوبیا سبز را می توان تازه و همراه سالاد مصرف نمود.